Chokladmuffins
Ingredienser
1 dl kakao
1 dl socker
2 dl mjölk
Koka upp kakao, mjölk och socker. Låt sedan svalna.
150 gram rumstempererat smör
1 dl socker
2 ägg
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
Vispa ihop smör och socker i ett par minuter, tillsätt sedan äggen ett åt gången och vispa lite mellan varje ägg. Blanda de torra ingredienserna i en skål och häll ner i smörblandningen, varvat med kakaomjölken och rör om.
Klicka smeten i muffinsformar, fyll upp 3/4 i formarna. Grädda i 175 grader i 18-19 min. Låt dem svalna på galler.
Marängsmörkräm
Ingredienser
4 stora äggvitor (120 gram)
2 1/4 dl socker
250 gram rumstempererat smör
1 dl karamelliserad mjölk
4 stora äggvitor (120 gram)
2 1/4 dl socker
250 gram rumstempererat smör
1 dl karamelliserad mjölk
Vispa ägg och
socker i en rostfri bunke över vattenbad med elvisp. Ha i en digital
baktermometer så att du enkelt kan se när smeten är uppe i 60 grader, det tar
en liten stund men vispa på. När termometern visar 60 grader tar du bort bunken
från vattenbadet och fortsätter att visa tills smeten blivit kall. Tillsätt
sedan smöret småbitar, en åt gången och vispa tills smörbiten är helt utblandad
i smeten innan du tillsätter nästa. När allt smör är tillsatt kan du smaksätta
med karamelliserad mjölk, eller något annat gott. Vispa tills det är jämt
utblandat i smeten. Fyll sedan en spritspåse och spritsa på den avsvalnade
muffinsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar