Ingredienser till botten
200 gram mandelmassa
0,5 dl strösocker
2 äggvitor
Gör så här
Riv mandelmassan på ett rivjärn. Blanda ner socker och äggvita. Spritsa ut rundlar på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 13 minuter, de ska få fin färg. Låt svalna ordentligt innan smörkrämen spritsas på.
Ingredienser till smörkräm
225 gram rumstempererat smör
3 dl florsocker
3 äggulor
3 msk kakao
Gör så här
Vispa smöret med elvisp i 10-15 min. Tillsätt sedan florsocker och låt det blandas ordentligt. Vispa ner äggulor och kakao. Fyll en spritspåse och spritsa ut toppar på bottnarna. Om man vill så kan man ta en spatel och jämna ut smörkrämen. In i frysen i 20-30 min.
Ingredienser till topping
200 gram mörk choklad
lite matolja
Smält chokladen över vattenbad och tillsätt lite olja. Doppa biskvierna, låt överflödig choklad rinna av och lägg den sedan på en plåt. Ställ in i kylen för att få chokladen att stelna.
Ingredienser dekor
50 gram vit choklad
lite matolja
Smält chokladen över vattenbad och tillsätt lite olja. Fyll en liten spritspåse med chokladen och klipp en litet hål i spritspåsen och spritsa sedan chokladen över biskvin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar