torsdag 4 juni 2015

Chokladbiskvier

Imorgon ska mina underbara svärföräldrar ha kalas och jag har gjort chokladbiskvier efter önskemål. Tanken var att jag skulle göra i långpanna först men jag tycker det ser lite lyxigare ut med vanliga så det fick bli sådana istället. Jag gjorde i lite olika storlekar så att man inte behöver känna att de är för stora eller för små.

Ingredienser till botten
200 gram mandelmassa
0,5 dl strösocker
2 äggvitor

Gör så här
Riv mandelmassan på ett rivjärn. Blanda ner socker och äggvita. Spritsa ut rundlar på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 13 minuter, de ska få fin färg. Låt svalna ordentligt innan smörkrämen spritsas på.

Ingredienser till smörkräm
225 gram rumstempererat smör
3 dl florsocker
3 äggulor
3 msk kakao

Gör så här
Vispa smöret med elvisp i 10-15 min. Tillsätt sedan florsocker och låt det blandas ordentligt. Vispa ner äggulor och kakao. Fyll en spritspåse och spritsa ut toppar på bottnarna. Om man vill så kan man ta en spatel och jämna ut smörkrämen. In i frysen i 20-30 min.

Ingredienser till topping
200 gram mörk choklad
lite matolja

Smält chokladen över vattenbad och tillsätt lite olja. Doppa biskvierna, låt överflödig choklad rinna av och lägg den sedan på en plåt. Ställ in i kylen för att få chokladen att stelna.

Ingredienser dekor
50 gram vit choklad
lite matolja

Smält chokladen över vattenbad och tillsätt lite olja. Fyll en liten spritspåse med chokladen och klipp en litet hål i spritspåsen och spritsa sedan chokladen över biskvin.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar