tisdag 2 juni 2015

Smarrig dessert

Mjölkchokladfluff
Ingredienser
180 gram mjölkchoklad
3 dl grädde

Gör så här
Häll grädden i en kastrull. Hacka chokladen och blanda ner i grädden. Värm på svag värme tills chokladen har smält. Håll koll på värmen så att det inte börjar koka. Låt svalna och ställ kallt i sex timmar.
När det stått kallt i sex timmar är det bara att vispa upp det till önskad konsistens.

Passionsmousse
Ingredienser
6 passionsfrukter
2 msk syltsocker
3 dl grädde

Gör så här
Halvera fem frukterna och skrapa ur frön och kött. Passera genom en finmaskig sil och ha ner saften i en kastrull. Halvera den sista frukten och gröp ur innehåller och blanda med saften. Blanda ner 2 msk syltsocker och koka upp. Låt svalna och häll sedan upp i en ren skål och förvara kallt ett par timmar.
Vispa upp grädden och blanda ner passionsfruktskompotten med en slickepott.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar