Jag har kvar en
del äpplen som vi fick för någon vecka sen och har funderat lite på vad jag ska
göra för smarrigt. Igår föll valet på en väldigt enkel men riktigt god
äppelpaj. En knäckig sådan.
Ingredienser
5 äpplen
kanel
150 gram smör
1½ dl socker
3 dl havregryn
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl ljus sirap
2 msk mjölk
5 äpplen
kanel
150 gram smör
1½ dl socker
3 dl havregryn
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl ljus sirap
2 msk mjölk
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg dem i en smord pajform. Strö över lite kanel.
Smält smöret i en lite större kastrull. När smöret smält tar man bort kastrullen från plattan och blandar ner socker, havregryn, vetemjöl, bakpulver, sirap och mjölk. Blanda ordentligt. Fördela sedan smeten över äpplena. Grädda i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna en 10-20 minuter och servera sedan med vaniljsås.
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg dem i en smord pajform. Strö över lite kanel.
Smält smöret i en lite större kastrull. När smöret smält tar man bort kastrullen från plattan och blandar ner socker, havregryn, vetemjöl, bakpulver, sirap och mjölk. Blanda ordentligt. Fördela sedan smeten över äpplena. Grädda i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna en 10-20 minuter och servera sedan med vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar