fredag 12 september 2014

Oreocheesecake

Jag hittade ett recept på Facebook som jag så klart var tvungen att testa, men jag la till vaniljpulver och bytte ut bakchoklad mot mörk choklad. Det var otroligt enkelt och resultatet blev förvånansvärt bra.

Ingredienser
400 gram färskost light (ex. Philadelphia)
75 g socker
1 krm vaniljpulver
2 ägg
1 pkt oreokex
50 g smält mörk choklad

Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop färskost, socker och vaniljpulver. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt. Lägg ett oreokex i varje form. Häll smet över varje kex. Grädda i 18-20 minuter tills kakan blivit fast. Låt stå i kylskåp i minst 3 timmar. Smält chokladen och ringla över innan servering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar