fredag 12 december 2014

Pepparkaksmuffins med vitchokladfrosting och pepparkaksströssel

I tisdags var det pepparkakans dag och det firades med pepparkaksmuffins.

Ingredienser Pepparkaksmuffins
100 g smör
2.5 dl farinsocker
2 st ägg
1.5 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel, malen
1 tsk kryddnejlika, malen
0,5 tsk kardemumma
1 tsk malen ingefära

 
Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.Vispa smör och socker riktigt pösigt med elvisp. Rör ner äggen, ett i sänder.
Rör ner gräddfil.
Blanda mjölet med kryddorna och bikarbonat.
Placera muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i 15 min.


Ingredienser Vitchokladfrosting
150 g rumstempererat smör
150 g cream cheese
250 g florsocker
100 g vit choklad



Gör så här

Smält chokladen över vattenbad och låt svalna. Vispa ihop smör, cream cheese och florsocker. Rör ner chokladen. Fyll spritspåse och dekorera muffinsen.


Krossa ett par vanliga pepparkakor i en mortel och strö över frostingen. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar