Ingredienser Nutellafudge
3 dl vispgrädde
1½ dl strösocker
1½ dl ljus sirap
50 g smör
160 g Nutella eller annan typ av hasselnötskräm
1 krm ättiksprit 12%
Gör så här
Koka grädde, sirap och socker till 124-125 grader. Tillsätt smöret och låt det koka i ytterligare 2 minuter.
Ta bort kastrullen från plattan. Rör ner nötkrämen och ättikspriten, rör till en jämn smet.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd form, ca 1½ cm tjockt och låt svalna. Ställ in formen i kylen ett par timmar och skär sedan i lagom stora bitar med vass kniv.
Ingredienser Vanilj- och vitchokladfudge
225 g strösocker
3/4 dl vispgrädde
75 g rumstempererat smör
1 msk honung
50 g vit choklad
1½ msk vaniljsocker
Gör så här
Blanda socker och grädde i en kastrull. Koka på låg värme under omrörning tills sockret lösts upp. Tillsätt smör och honung under omrörning. Höj värmen och låt koka upp till 116 grader. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner choklad och vaniljsocker. Vispa tills smeten förlorat sin glans. Häll smeten i en liten bakpappersklädd form (ca 10x15 cm). Låt den svalna och skär sedan upp den i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar