måndag 14 juli 2014

Chokladwhoopies

Hoppla hoppla vad dessa var enkla att göra! Rekommenderas varmt, även om man inte är den vassaste i köket!

Ingredienser
100 gram rumsvarmt smör
1,25 dl socker
1 ägg
2½ dl mjöl
½ dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
½ dl mjölk

Gör så här
Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägget och vispa lite mer. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vispa sedan ner det i smeten. Tillsätt slutligen mjölken.
Fyll en spritspåse och spritsa ut klickar på bakpappersklädd plåt, ungefär lika stora som enkronor, de flyter ut lite i ugnen så ha lite mellanrum. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ungefär 8 min. Låt kakorna svalna helt innan de tas bort från pappret.



Jag fyllde mina med smörkräm smaksatt med English Toffee.
100 gram rumsvarmt smör
ca 2-3 dl florsocker
några droppar smakessens

Vispa ihop smör och hälften av florsockret, vispa och tillsätt florsocker tills du fått önskad konsistens. Är smöret lite hårdare kan man tillsätta 1-2 msk kokhett vatten för att få en mjukare konsistens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar