fredag 18 juli 2014

Körsbärs- & chokladmuffins

Fick med mig en massa körsbär från gammelmormor idag och passade på att testa ett recept från tidningen Hembakat. Dock fick det bli mintchoklad 70% ist för vanlig mörk choklad.

Ingredienser
100 gram mörk mintchoklad
75 gram rumstempererat smör
2 dl socker
2 ägg, delade i gulor och vitor
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
200 gram urkärnade körsbär

Topping
2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
1 msk kakao

Garnering
Körsbär, 12-14 st

Gör så här
Smält chokladen i micro. Låt den svalna.
Vispa smör och socker vitt och luftigt. Tillsätt äggulorna, en i taget och vispa mellan varje.
Tillsätt chokladen och vispa slätt.
Blanda de torra ingredienserna ordentligt i en bunke och sikta ner dem i smeten. Vänd ner tillsammans med mjölken.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten.
Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3 med smet. Fördela körsbären i formarna och tryck ner dem i smeten.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter. Låt dem svalna.
Vispa grädden blandad med florsocker och kakao. Spritsa den på muffinsen och garnera med körsbär.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar