tisdag 29 juli 2014

Chokladtårta med en touch av Baileys

På ÖoB här i stan finns det Baileyschokladkaka. Jag kan inte med ord beskriva hur god den är… Jag testade att göra en kladdig chokladtårta med lite sån choklad i, toppad med karamelliserad mjölk och grädde. Resultatet blev kanon. Den var väldigt mastig så en bit är lagom.

Ingredienser
200 gram smör
200 gram mörk choklad (minst 70%)
4 ägg
3 dl socker
½ dl vetemjöl
1 Baileyschokladkaka

Topping
1 burk karamelliserad mjölk
2 dl vispgrädde

Gör så här
Smält smöret. Hacka under tiden den mörka chokladen och häll ner i en bunke. Häll det smälta smöret över chokladen och vispa till en blank och jämn smet. Tillsätt ägg och socker och vispa lite till. Sikta ner mjölet och rör om.

Smörj en form på 24 cm i diameter och häll i smeten. Dela Baileyschokladen i bitar och stick ner i smeten. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter på 200 grader.

Låt helst chokladtårtan stå och gotta ihop sig över natten. Innan servering brer man ett jämt lager med karamelliserad mjölk (jag använde den färdigkokta för enkelhetens skull) och vispad grädde över. Pudra gärna över lite kakao.

IMG_1704

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar