lördag 14 februari 2015

Alla hjärtans dag

Min äldsta dotter ville absolut ha en tårta på alla hjärtans dag och självklart får hon det!
Det blev en enkel rackare med spritsade rosor. Den innehåller chokladbottnar, jordgubbsmousse och vitchokladfluff. Rosorna är spritsade med vitchokladfrosting.

Jordgubbsmousse
200 g frysta jordgubbar
3/4 dl strösocker
4 gelatinblad
2½ dl vispgrädde

Gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Koka upp jordgubbar och strösocker, låt koka någon minut. Mixa till en puré med stavmixer. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i purén. Ställ kallt en stund. Vispa grädden och rör ner purén.

Vitchokladfluff
120 g vit choklad
2 dl grädde

Gör så här
Bryt chokladen i bitar och lägg ner i en kastrull. Häll ner grädden och värm på svag värme tills chokladen smält. Grädden får absolut inte koka. Ställ kallt i minst 6 timmar innan du vispar det.


Vitchokladfrosting
200 g vit choklad
300 g smör, rumstempererat

400 g Philadelphiaost
12-13 dl florsocker


Gör så här
Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna.
Vispa smöret en stund, vispa sedan ner den smälta chokladen. Vispa ner
Philadelphiaosten och sedan ner mer florsocker. Tillsätt inte allt på en
gång, utan lite i taget tills du får önskad konsistens.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar