onsdag 15 oktober 2014

Ballerinakakor

Jag/vi har blivit med frysbox och då måste den ju invigas med något nybakat. Valet föll på ballerinakakor

Ingredienser
100 gram strösocker
200 gram rumsvarmt smör
300 gram vetemjöl
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Fyllning
Hasselnötscreme

Gör så här
Väg upp alla ingredienser. Knåda ihop till en smidig deg och plasta in den. Låt vila i kylen i 30-60 minuter.
Kavla ut degen på mjölat bord, ca 3 mm tjockt. Ta ut kakor med mått. På hälften av kakorna tar man ut ett extra hål i mitten.
Grädda i 175 grader i 6-8 min, tills de fått färg.
Låt kakorna svalna. Lägg sedan en klick hasselnötscreme på de hela kakorna och tryck fast kakan med hål.

IMG_2009

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar