onsdag 29 oktober 2014

Chokladtårta med Baileysmousse

En helt underbar vuxentårta! Enkel att göra men smakar makalöst gott!

Ingredienser till chokladtårtan200 gram smör
200 gram mörk choklad (minst 70%)
4 ägg
3 dl socker
½ dl vetemjöl

Gör så här
Smält smöret. Hacka under tiden den mörka chokladen och häll ner i en bunke. Häll det smälta smöret över chokladen och vispa till en blank och jämn smet. Tillsätt ägg och socker och vispa lite till. Sikta ner mjölet och rör om.
Smörj en form på 24 cm i diameter och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter på 200 grader.
Låt gärna chokladtårtan stå i kylen över natten innan Baileysmoussen läggs på.

Ingredienser till Baileysmoussen
1 blad gelatin
0,75 dl grädde
75 gr mörk choklad
1 äggula
3-4 msk Baileys
1,5 dl vispgrädde

Gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 min.
Hacka chokladen. Koka upp grädden försiktigt. Lägg i den hackade chokladen och rör tills den har smält till en len smet. Låt det svalna lite. Tillsätt äggulan och rör om tills den lösts upp i. Tillsätt Baileys under omrörning. Lägg ner gelatinbladet och rör som tills den smält. Ta från värmen och låt svalna.

Vispa grädden och vänd ner den i chokladkrämen. Låt stå i kylskåp tills det stelnat lite grann. Under tiden kan man smörja kanterna på springformen och sätta fast bakplåtspapper för att enkelt kunna ta bort springformen när moussen stelnat. När moussen börjat få en fastare konsistens kan man bre den över chokladtårtan och sedan ställa in den i kylen för att bli fast. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar