måndag 27 oktober 2014

Formfranska

Ingredienser
25 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
2 msk socker
2 tsk salt
2 msk rapsolja
10-12 dl vetemjöl

Sesamfrö
Ägg
Vallmofrö

Gör så här
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner socker, olja, salt och vetemjöl. Blanda ihop till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter för att glutentrådarna ska bli starka och brödet luftigt.
Sätt plastfolie över bunken och även en bakduk. Låt jäsa i ca 50 min.
Dela degen i två delar på mjölat bord. Kavla ut och rulla ihop degen. Smöra två limpformar och strö sesamfrö i. Lägg ner degrullarna och låt jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Ställ in formarna längst ner i ugnen och sänk till 200 grader. Grädda i ca 30 min. Tiden kan variera lite beroende på ugn. Låt svalna i formen under bakduk.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar