fredag 6 juni 2014

Marängcrisptårta

Förra året blev det en traditionell nationaldagstårta med jordgubbar och grejer i. Nu har vi en allergiker här hemma så det fick bli en annan variant.

Ingredienser
4 äggvitor
2,5 dl strösocker
4 dl rice crispies

Vispgrädde 
Valfria bär
Kolasås
Chokladsås

Gör så här 
Vispa äggvitor till ett fast skum. Tillsätt socker lite i taget och vispa till en blank smet. Blanda ner rice crispies. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt och grädda i 125 grader längst ner i en timme. När timman har gått, stäng av ugnen och låt den stå kvar i några timmar, gärna över natten. 

Dela på botten och vispa grädden, bred ut över ena botten. Lägg på bären och sedan den andra botten. Häll önskad mängd av kola- och chokladsås över. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar