Ingredienser
ca ½ liter färska syrenblommor, hårt packade
2 citroner
40 g färska blåbär
10 dl vatten
8 dl strösocker
30 g citronsyra
Gör så här
Sköj syrenblommorna och rensa dem. Tvätta citronerna och skär i tunna skivor.
Varva syrenblommor, citroner och blåbär i en stor kastrull.
Koka upp vatten och socker i en kastrull. Rör ner citronsyran och häll det över syrenblommorna. Sätt på locket och låt det stå kallt 2-3 dagar.
Sila saften genom en silduk och häll upp i rena flaskor. Förvara saften i kylen för bästa hållbarhet.
2 citroner
40 g färska blåbär
10 dl vatten
8 dl strösocker
30 g citronsyra
Gör så här
Sköj syrenblommorna och rensa dem. Tvätta citronerna och skär i tunna skivor.
Varva syrenblommor, citroner och blåbär i en stor kastrull.
Koka upp vatten och socker i en kastrull. Rör ner citronsyran och häll det över syrenblommorna. Sätt på locket och låt det stå kallt 2-3 dagar.
Sila saften genom en silduk och häll upp i rena flaskor. Förvara saften i kylen för bästa hållbarhet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar