tisdag 3 juni 2014

Syrensaft

Bredvid min mormor bor min gamla dagisfröken. Hon har en gigantisk syrenhäck. Häromdagen fick jag med mig en kasse med syrenblommor hem. Det blev tre olika varianter med syrener. Smaskigast blev nog saften. Receptet kommer här nedan.

Ingredienser 
ca ½ liter färska syrenblommor, hårt packade
2 citroner
40 g färska blåbär
10 dl vatten
8 dl strösocker
30 g citronsyra

Gör så här
Sköj syrenblommorna och rensa dem. Tvätta citronerna och skär i tunna skivor.
Varva syrenblommor, citroner och blåbär i en stor kastrull.
Koka upp vatten och socker i en kastrull. Rör ner citronsyran och häll det över syrenblommorna. Sätt på locket och låt det stå kallt 2-3 dagar.
Sila saften genom en silduk och häll upp i rena flaskor. Förvara saften i kylen för bästa hållbarhet. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar